HENGES UT: Melania Trump sammen med ektemannen og Republikanernes presidentkandidat, Donald Trump under det republikanske landsmøtet i Cleveland. Foto:  ANDERSSON URBAN  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
HENGES UT: Melania Trump sammen med ektemannen og Republikanernes presidentkandidat, Donald Trump under det republikanske landsmøtet i Cleveland. Foto:  ANDERSSON URBAN / Aftonbladet / IBL BildbyråVis mer

New York-tabloid publiserer hittil ukjente nakenbilder av USAs mulige førstedame

Melania Trump fotografert naken av fransk fotograf med norske aner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): For snart to uker siden sto Melania Trump på scenen og talte til Republikanernes landsmøte. Da skapte hun overskrifter fordi setninger i talen var stjålet fra Michelle Obamas tale til Demokratenes landsmøte i 2008. Nå stjeler kona til Republikanernes presidentkandidat, Donald Trump, overskriftene igjen. Søndag står hun splitter naken å forsiden av New York Post.

Bildene av den tidligere modellen stammer, ifølge avisa, fra et modelloppdrag Melania gjorde i New York i 1995 for et nå nedlagt fransk manneblad med fotografen Alé de Basseville.

Til manneblad

Slovenskfødte Melania, som da het Knauss til etternavn, skal ha vært 25 år da hun stilte opp uten annen påkledning enn et par høye hæler.

- Melania var en superflott og fantastisk personlighet, og hun var veldig snill med meg, sier Basseville til New York Post.

LANDSMØTENE PÅ 100 SEKUNDER: Republikanerne og Demokratene er ferdige med sine landsmøter. Får en oppsummering på 100 sekunder. Video: CNN / AP / Reuters / Klipp: Svein Dybdahl Vis mer

Han understreker også at den tidligere modellen aldri følte seg ukomfortabel med å posere naken. Noen av bildene ble trykket i januar 1996 av det franske mannebladet Max. Bladet gikk inn i 2006.

Basseville forklarer at inspirasjonen bak bildene var renessansen og en feiring av kvinnekroppen.

- Jeg synes det er viktig å vise skjønnheten og friheten til en kvinne, og jeg er veldig stolt av disse bildene fordi de feirer Melanias skjønnhet, sier fotografen til New York Post.

FAKSIMILE: Forsiden av New York Post søndag 31. juli 2016. 
FAKSIMILE: Forsiden av New York Post søndag 31. juli 2016.  Vis mer

- Fasjonable bilder

Årets amerikanske valgkamp med reality-kjendis og eiendomsmogul Donald Trump i hovedrollen, har vært usedvanlig spektakulær. Denne uka avsluttet Demokratene sitt landsmøte i Philadelphia. Dermed er den virkelige valgkampen for alvor i gang. Trump-ekteparet kunne knapt ha fått en friskere start på valgkampen. De publiseres av tabloidavisa New York Post, som eies av Rupert Murdoch og har støttet Trump på lederplass.

- Melania var en av de mest framgangsrike modellene, og hun hadde mange fotooppdrag inkludert for forsidene av store magasiner. Dette var et bilde som ble tatt for et europeisk magasin før jeg ble kjent med Melania. I Europa er slike bilder veldig fasjonable og vanlige, sier Donald Trump til avisa.

Bildene ble tatt like etter at Melania ankom i New York etter å ha jobbet som modell i Paris og Milano. Trump og Melania møttes under New York Fashion Week i 1998. De to giftet seg i 2005 med blant andre Bill og Hillary Clinton på gjestelista.

- Norske aner

VAR GIFT: Den franske fotografen Alé de Basseville var gift med Charlie Chaplins barnebarn, Kiera Chaplin.  Her fra en filmpremiere i 2001. Foto: AP Photo/Michel Euler
VAR GIFT: Den franske fotografen Alé de Basseville var gift med Charlie Chaplins barnebarn, Kiera Chaplin.  Her fra en filmpremiere i 2001. Foto: AP Photo/Michel Euler Vis mer

Motefotografen, som tok nakenbildene i 1995, kaller seg «prinsen av Normandie» eller «jarl» og hevder på sin egen hjemmeside at han er en av de siste direkte etterkommerne til Norges første konge, Harald Hårfagre.

Basseville skal dessuten ha jobbet som lærling hos den amerikanske kunstneren Andy Warhol.

New York Post skriver også at han var i et kortvarig ekteskap med en av Charlie Chaplins barnebarn Kiera Chaplin, og at han i 2014 stilte til valg i Europaparlamentet. I all hovedsak har han imidlertid jobbet med motefotografering. I 2007 erklærte han seg skyldig i hvitvasking og kjøp av ecstasy og sonet en fengselsstraff i USA før han vendte hjem til Frankrike. Nå bruker han mye av tida si på politikk og å kritisere motebransjen.

Lettkledd flere ganger

Bildene i New York Post er ikke de første av den lettkledde varianten som offentliggjøres av den republikanske presidentkandidatens kone. For noen år siden poserte Melania Trump svært lettkledd på forsiden av GQ.

Trump ble også rasende på sin republikanske motkandidat Ted Cruz i mars da en såkalt super PAC, som jobbet mot Trump, sendte ut en reklame med nakenbilder av Melania. Presidentkandidaten svarte den gangen med å sende ut en Twitter-melding med et svært lite flatterende bilde av kona til Cruz ved siden av et elegant bilde av sin egen kone.

HØRER DU LIKHETEN? Melania Trump brøt tausheten, og talte foran det republikanske partiet under landsmøtet. For åtte år siden talte Michelle Obama under Demokratenes landsmøte. Talene har flere åpenbare likheter. Video: CNN Vis mer