New York Times: – Trump vil sparke Tillerson

Ifølge avisa vil presidenten erstatte utenriksministeren med Mike Pompeo.

ERSTATTES: New York Times opplyser om at utenriksminister Rex Tillerson har falt i unåde hos president Donald Trump. Foto: Photo by REX / Shutterstock / NTB Scanpix
ERSTATTES: New York Times opplyser om at utenriksminister Rex Tillerson har falt i unåde hos president Donald Trump. Foto: Photo by REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utenriksminister Rex Tillerson har falt i unåde hos president Donald Trump, som ønsker å erstatte ham med Mike Pompeo, hevder New York Times.

Avisa har sine opplysninger fra anonyme kilder i den amerikanske regjeringen. Skiftet kan skje i løpet av få uker.

Mike Pompeo er i dag CIA-sjef. Han vil muligens erstattes av Tom Cotton, en amerikansk senator som representerer Det republikanske parti. Ifølge avisa har Cotton vært en av presidentens nøkkelallierte på nasjonale sikkerhetsspørsmål.

Ifølge avisa kommer Cotton også til å akseptere stillingen dersom han tilbys den.

Presses ut

Det sies at presidenten har snakket om å gjøre endringer i utenriksdepartementet, og at de skal gjøres innen slutten av 2017 eller begynnelsen av 2018. Derfor har Tillersons avgang i lang tid vært forventet.

Ifølge The Washington Post er nyheten heller ikke overraskende fordi ryktene om Tillersons avgang har florert siden han skal ha kalt Trump en idiot i oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer