REISER: New Yorks tidligere borgermester og en av verdens rikeste menn, Michael Bloomberg, reiser til Israel for å vise sin støtte til landet til tross for at USA har innført flyforbud inn til landet. Foto: AFP PHOTO/POOL/Richard Drew
REISER: New Yorks tidligere borgermester og en av verdens rikeste menn, Michael Bloomberg, reiser til Israel for å vise sin støtte til landet til tross for at USA har innført flyforbud inn til landet. Foto: AFP PHOTO/POOL/Richard DrewVis mer

New Yorks eks-borgermester trosser amerikanske myndigheter og reiser til Israel

Milliardæren og eks-borgermester i New York, Michael Bloomberg, sa tirsdag at han vil fly til Tel Aviv for å vise sin solidaritet med Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bloombergs reise og oppfordring om å oppheve flyforbudet USA innførte, setter ham i konflikt med amerikanske myndigheter som innførte forbudet for å beskytte amerikanske borgere etter at en rakett traff et hus like ved flyplassen i Tel Aviv.

Han oppfordret amerikanske luftfartsmyndigheter FAA til å oppheve forbudet, som han kalte en ufortjent seier for Hamas.

På Twitter kunngjorde han at han vil fly til Israel på et fly fra det israelske selskapet El Al for å vise at det er trygt å fly til Israel.

El Al har fortsatt å fly på Ben Gurion-flyplassen etter at en rekke amerikanske og europeiske flyselskaper kansellerte sine flygninger.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har bedt USA oppheve forbudet, men utenriksminister John Kerry svarte at det er opp til FAA å evaluere sikkerheten for amerikanske flypassasjerer, og at utenriksdepartementet ikke blander seg inn i FAAs vurderinger.

Bloomberg var i åtte år borgermester i en by som har åtte millioner innbyggere og USAs største jødiske befolkning.

(NTB)