New Zealands statsminister med sjokkavgang: - Har gitt alt jeg har

John Key, New Zealands statsminister, begrunner den overraskende avgangen med hensynet til familien.

SJOKKAVGANG: New Zealands statsminister John Key, kunngjorde natt til mandag at han går av. Han begrunner den overraskende avgangen med hensynet til familien. Foto: AP / NTB Scanpix
SJOKKAVGANG: New Zealands statsminister John Key, kunngjorde natt til mandag at han går av. Han begrunner den overraskende avgangen med hensynet til familien. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det beskrives som både en sjokkmelding og en sjokkexit i The Guardian. New Zealands statsminister, John Key, har annonsert at han går av.

Det gjorde han natt til mandag.

Årsaken skal være hensynet til familien, ifølge NTB.

- Vanskeligste avgjørelsen

- Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg noensinne har tatt, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre videre, sa Key på en pressekonferanse

Med bristende stemme fortalte han at han har måttet foreta personlige ofre og at rollen som statsminister har gått ut over familien.

Det var ventet at Key ville stille til valg igjen til neste år. Key blir ifølge The Guardian ansett som én av New Zealands mest populære statsministere gjennom tidene.

Han fortalte selv på pressekonferansen i natt at kjennetegnet på en god statsminister, er hvorvidt vedkommende forlater posten sin med et land i bedre forfatning enn da vedkommende tok over.

- Med tiden vil andre bedømme hvorvidt jeg har gjort det. Alt jeg kan si er at jeg har gitt alt jeg har å gi. Jeg har ikke latt noe være igjen i tanken.

Ville ikke gjøre samme feil

Key sa at han ville forsikre seg om at han ikke gjorde de samme feilene som mange andre av verdens ledere har gjort og at han heller ville gi seg på topp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer