New Zealands statsminister med stikk til Trump

New Zealands statsminister Jacinda Ardern hadde en kvikk kommentar på lur da USAs president Donald Trump påpekte at hun hadde skapt debatt i hjemlandet.

TRUMP-KOMMENTAR: Statsminister Jacinda Ardern var rask med å sette president Donald Trump på plass under et møte i Vietnam. Foto: NTB Scanpix
TRUMP-KOMMENTAR: Statsminister Jacinda Ardern var rask med å sette president Donald Trump på plass under et møte i Vietnam. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kommentaren fra Trump kom under APEC-toppmøtet i Vietnam forrige uke. Ifølge Ardern klappet den amerikanske presidenten sidemannen på skuldrene, pekte på henne og sa «denne dama skapte mye opprør i landet sitt» og viste til valgkampen på New Zealand nylig.

– Jeg svarte med latter at «du vet, ingen marsjerte etter at jeg ble valgt», sier Ardern i et intervju med nettstedet Newsroom.

Hun var en av om lag fem millioner mennesker som deltok på den internasjonale markeringen «Women's March» etter at Trump ble innsatt.

Møtet i Vietnam var 37-åringens første store internasjonale arrangement.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer