News fikk skryt for brannsikkerheten

Olaf Arnstad, medeier i News, sier at de fikk skryt av brannvesenet for arbeidet de gjorde med brannsikring. Brannvesenet i Trondheim sier det er greit å bruke egnet pulverapparat mot frityrbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Arnstad og daglig leder Geir Haugen sier de brukte store ressurser på å brannsikre den store trehus-restauranten, som kunne huse opp til 1.238 gjester. Restauranten var av brannvesenet definert som «særskilt brannobjekt», på grunn av det store antallet gjester og at restauranten lå i en trebygning. Den som eier et særskilt brannobjekt blir møtt av spesielle krav til å dokumentere arbeidet med brannsikring.

- Vi fikk skryt av brannvesenet da de var på besøk i høst, etter at ei frityrgryte hadde ført til brann på utestedet Vekteren like før, sier Arnstad.

Pulver eller ikke?

Søndag sa Direktoratet for brann- og elsikkerhet til Dagbladet at de var kritiske til at kokken forsøkte å slukke frityrbrannen med et pulverapparat. Ifølge direktoratet kan pulverapparat skape en trykkbølge som sprer brennende olje utover kjøkkenet. Den kritikken stiller Arnstad og Haugen seg uforstående til.

- Da vi hadde besøk av brannvesenet i etterkant av brannen på Vekteren, fikk vi vite at slukkeutstyret vi hadde på kjøkkenet var tilstrekkelig mot enhver brann som kunne oppstå her, sier Geir Haugen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer