Gjerdrum-skredet:

NGI: Gjort etter kravene

NGI legger fredag kveld fram alle sine rapporter om undersøkelser av grunnen, geotekniske vurderinger og sikringstiltak i skredområdet Nystulia i Gerdrum kommune.

KATASTROFE: En person er bekreftet omkommet og ni har satus som savnet etter raset i Nystulia i Gjerdrum kommune. NGI legger fredag fram rapporter som får institusjonen til å konkludere med at risikoen for skred var lav. Foto: Frank Karlsen
KATASTROFE: En person er bekreftet omkommet og ni har satus som savnet etter raset i Nystulia i Gjerdrum kommune. NGI legger fredag fram rapporter som får institusjonen til å konkludere med at risikoen for skred var lav. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rapportene spenner over en femårsperiode fra 2003 til 2007, fra planarbeidene og gjennom byggearbeidene for boligfeltet i Nystulia, som ble rammet av det katastrofale leirskredet natt til onsdag 30. desember.

NGI-direktør Lars Andersen sier at gjennomgangen tyder på at byggearbeidene er gjort i henhold til gjeldende krav:

- NGI gir råd, men ansvaret for å utføre sikringstiltak ligger ikke hos oss. Etter hva vi kan se av gjennomgangen er dette arbeidet gjort i henhold til de gjeldende kravene i plan- og bygningsloven og andre retningslinjer. Dette vil en videre grundig gjennomgang av saken kunne gi svar på, sier administrerende direktør i NGI, Lars Andresen.

Kjent problem

NGI slår fast at det i forkant av utbyggingen var kjent at det var betydelige forekomster av kvikkleire i området.

I Nystulia-området var det derfor krav om å forbedre stabiliteten, og flere sikringstiltak er beskrevet som del av tiltaksplanen i rapportene, heter det.

Etter at kommunen godkjente reguleringsplanen, jobbet NGI for utbygger, Odd Sæther. Dette arbeidet er dokumentert i de notatene som NGI legger fram fredag kveld, ifølge Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer