Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NHO: -  Dette er ikke bra

NHO mener ambassadene som vil anbefale norske bedrifter å bruke uakseptable metoder, snarest bør skifte mening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Korrupsjonsundersøkelsen er utført i samarbeid med NHO.

-  Vi har hatt korrupsjonssaker og vi vil få flere. Jeg tror likevel ikke korrupsjon er et stort problem i norske bedrifter. Det er bra at vi nå får kartlagt korrupsjon så vi har et grunnlag for å uttale oss, sier Erik Lundeby, etikkansvarlig i NHO.

-  Er korrupsjon nødvendig for å hale inn en kontrakt i land utenfor OECD?

-  Det er et problem og et uttrykk for hvor vanskelig det er å operere i dette farvannet. Det positive er jo at så mange holder seg unna, men det er åpenbart mange problemer.

Han mener at myndighetene bør ha en klar holdning og vise en viss sammenheng mellom liv og lære rundt korrupsjon, så får norske bedrifter få orden på egen praksis.

-  At en tredjedel av ambassadene er villige til å anbefale norske bedrifter å bruke uakseptable metoder, er en tredjedel for mye. Slike råd skal man ikke få fra norske myndigheter, sier Lundeby.

-  Er resultatene fra undersøkelsen bare toppen av et isfjell?

-  Temaet er sensitivt og det kan være en viss underrapportering, men det er en anonym undersøkelse NHO har stilt seg bak. At flere opplever at det er nødvendig å smøre offentlige tjenestemenn, er problematisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media