NHO: - Fellesforbundet lager støy og kvalme

Nå trappes streiken ytterligere opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden starten av mai har Fellesforbudets streikevakter hindret vareleveranser til en rekke Scandic hoteller i Oslo.

Fredag går streiken, som så langt omfatter 7 200 hotell- og restaurantarbeidere, inn i sitt 27. døgn.

Den 26. mai trapper den ytterligere opp.

Dømt for ulovlig boikott Onsdag ble det kjent at Fellesforbundet har drevet ulovlig boikott, noe som ble slått fast i Oslo byfogdembete.

I kjennelsen står det også at Fellesforbundet og Skjelstadaune må betale 21 000 kroner i sakskostnader til Scandic Hotels AS, ifølge NTB torsdag.

- De driver med ulovlig boikott, og det er på tide at de tar ansvar. Når de ikke gjør det ble vi helt nødt til å ty til andre midler, og derfor gikk vi til domstolen med saken, sier Josein Hansen, direktør for arbeidslivpolitikk ved NHO Reiseliv til Dagbladet.

Boikott-video vist i retten Da en sjåfør kom med varer til Scandic Edderkoppen i Oslo ble han fysisk hindret av streikende hotellansatte. En i ledelsen på hotellet filmet seansen, og filmen ble senere lagt frem som bevismateriale.

Videoen viser øyeblikket hvor det oppstår en verbal konfrontasjon med streikeleder i Fellesforbundet Tore Skjelstadaune.

- Selve videoen er tatt ut av sammenheng. Vi er i en lovlig konflikt og da er dette noe som kan skje, sier Skjelstadaune til Dagbladet.

Flere av hendelsene har blitt dokumentert med videoopptak. 7. mai skrev Dagbladet om en episode hvor streikevakter nektet en gjest adgang på Radisson Blu Scandinavia i Oslo.

- At denne midlertidige forføyningen er rettet mot meg er jo naturlig så lenge det er jeg som er på videoen, sier Skjelstadaune.

- Lager kvalme - Dette er meget alvorlig. Fellesforbundet ønsker å lage mest mulig støy og kvalme, sier Hansen.

Han er også bekymret for hvilke konsekvenser denne streiken kan ha for Norge som turistland.

- Hvis NHO Reiseliv er bekymret for norsk reiseliv, så er det kanskje noe man burde tenkt på tidligere, sier Skjelstadaune.

Trapper opp Tirsdag 24. mai er NHO Reiseliv og Fellesforbundet invitert til meklingsmøte av Meklingsmannen, ettersom streiken da har vart i én måned.

- Det skal vi selvsagt stille opp på, så får vi se hvordan det går, sier Hansen.

Skjelstadaune har ingen kommentar til at partene er innkalt til mekling.

Fredag varslet Fellesforbundet at ytterligere 222 hotell- og restaurantarbeidere tas ut i streik fra og med 26. mai klokka 08.00.

De 222 medlemmene som nå tas ut, fordeler seg på 114 bedrifter over hele landet.