Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NHO: - Flyavgiften forskjellsbehandler

NHO Luftfart protesterer mot forskjellsbehandling av SAS og Norwegian som følge av den nye flypassasjeravgiften, som de sier hovedsakelig vil ramme distriktspassasjerer.

REAGERER: NHO Luftfart reagerer på det de mener er forskjellsbehandling.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
REAGERER: NHO Luftfart reagerer på det de mener er forskjellsbehandling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to konkurrerende selskapene har ikke billettavtale med hverandre, og det kan føre til at passasjerer som skal bytte fly fra regionsselskapet Widerøe til Norwegian må betale dobbelt når den nye avgiften innføres 1. april. 

- Dette er i strid med Stortingets vedtak, der ett av vilkårene er at avgiften kun skal betales én gang per reise, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til Aftenposten. 

Han ber finansminister Siv Jensen sende forslaget om flyavgiften tilbake til Stortinget fordi reglene favoriserer statens eget flyselskap, SAS, og regionsselskapet Widerøe. 

Disse to selskapene samarbeider om billettene, og deres kunder vil dermed kun betale avgiften én gang. Finansdepartementet vedgår at forskjellsbehandlingen av SAS og Norwegian er et problem, skriver avisen. 

(NTB)  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media