- NHO begår streikebryteri

Mens Securitas er tatt ut i streik, har NHO latt egne ansatte betjene resepsjonen i sitt hovedkvarter. Dette kan regnes som streikebryteri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er meget betenkelig at NHO som part i en konflikt gjør dette. Jeg må tro det er en glipp, og har vondt for å tro at det er en bevisst handling, sier forbundsleder i Norsk Arbeidsmandsforbund, Arnfinn Nilsen til Dagsavisen.

Han mener Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) begår streikebryteri ved å sette inn egne folk i resepsjonen.

Nilsen får støtte av Henning Jakhelln, professor i arbeidsrett ved Universitetet i Oslo.

- NHO kan ikke sette inn egne ansatte til å utføre andre arbeidsoppgaver enn de vanligvis utfører. Det vil i tilfelle være klart streikebryteri, sier han.

Ikke part i Securitaskonflikten

Informasjonsdirektør i NHO, Finn Langeland, tolker ikke dette som streikebryteri, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

- Når Securitas ikke kan betjene vår resepsjon må vi ordne opp og stille med egne ansatte, sier direktør i NHOs forhandlingsavdeling, Gunnar Flaat.

Flaat mener streikebryteri bare kan oppstå internt i Securitas, og at dette ikke har noe å gjøre med NHO som forhandlingsmotpart til LO.

- Dette er en arbeidskamp som pågår mellom Securitas-ansatte og Securitas-ledelsen. Vi er ikke part i den konflikten, sier Flaat.

<B>BETJENT RESEPSJON:</B> NHO har latt egne folk ta over jobben til streikende Securitas-ansatte.