NHO beklager jagerflyvedtak

Næringslivets Hovedorganisasjon beklager at Stortingets flertall ikke gjør mer for å fremme norsk forsvarsindustri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble det bestemt at Norge skal forlenge samarbeidsprosjektet med amerikanske JSF, selv om norsk industri ikke er tilgodesett.

-  Fugler på taket

-  Vi er bekymret for forsvarsindustriens framtid i Norge. Vi synes nok at Stortinget i større grad skulle lagt premisser for forsvarsindustriens framtid i forbindelse med jagerflykontrakten. For eksempel burde Stortinget lagt en forutsetning om at videre samarbeid med Lockheed Martin måtte knyttes til en aktivisering for norsk forsvarsindustri, sier daglig leder Steinar Jøssund ved Norske Forsvarsleveranser (NFL).

-  Mener du at forsvarskomiteen ikke har tatt nok hensyn til norsk forsvarsindustri?

-  Komiteen antyder at norsk forsvarsindustri kan få oppdrag en gang på et seinere tidspunkt. Men dette opplever vi som «fugler på taket».

Markedet uttørket

-  Så dere er ikke fornøyd?

-  Fornøyd? Nei, vi er heller bekymret for norsk forsvarsindustris framtid. Når Norge om noen år investerer i nye kampfly, vil det representere en svær utgift for landet. Dersom norsk industri ikke får oppdrag i forbindelse med denne kontrakten, vil markedet tørke ut. Da går alle pengene til jagerflysatsingen, sier Jøssund.

BEKYMRET: Daglig leder Steinar Jøssund ved Norske Forsvarsleveranser er bekymret for forsvarsindustriens framtid i Norge.