- NHO er biolobbyens nyttige idioter

Norges Naturvernforbund frykter at et lobbystyrt NHO setter hele biomangfoldsmøtet i Japan i fare.

- NYTTIGE IDIOTER: Generalsekretær Jan Thomas Odegard i Norges Naturvernforbund (t.v) er ikke nådig i sin kritikk av NHO. Her sammen med tidligere leder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, og miljøagenten Victor (5). Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
- NYTTIGE IDIOTER: Generalsekretær Jan Thomas Odegard i Norges Naturvernforbund (t.v) er ikke nådig i sin kritikk av NHO. Her sammen med tidligere leder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, og miljøagenten Victor (5). Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Naturvernforbundet fråder etter at Dagbladet i går viste at NHO hadde latt seg rettlede av den amerikanske biolobbyen.

I oktober skal konvensjonen om biologisk mangfold reforhandles i Nagoya i Japan. NHO har kommet med sine klare anbefalinger til Regjeringen, om hva de ønsker Norge skal gjøre. Dagbladet kunne i går vise hvordan NHO, før de utarbeidet denne anbefalingen, fikk et svært detaljert brev fra den amerikanske lobbyorganisasjonen Biotechnology Industry Organization. NHO innrømmet at de ble rettledet av BIO.

- Her framstår NHO som den amerikanske biolobbyens nyttige idioter, sier generalsekretær i Norges Naturvernforbund, Jan Thomas Odegard, til Dagbladet.

- I mange fattige land finnes det store, urørte natur- og genetiske ressurser. Bioteknologiindustrien i nord vil ha tilgang til disse, ta patent og tjene penger, men vil ikke betale for seg, mener Odegard.

- Marionett Naturvernforbundet roser Norges linje, og mener landet har vært en god alliert for G77.

- Det er nettopp fordi vi ikke har noen stor farmasi- og bioindustri, og har kunne utvikle en politikk på fritt grunnlag. Derfor vil jeg tro dette er pinlig for NHO.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer