NHO gir Petter Nome skrape for Frp-hets

Debattinnlegg fra Petter Nome har sjokkert NHO.

IRETTESETTES: Adm. dir. Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen får skarpe reaksjoner på et innlegg hvor han holder Frp-leder Siv Jensen ansvarlig for et klima av hat og vold. Her på en pressekonferanse på Litteraturhuset i Oslo i forbindelse med løslatelsen av Maria Amelie. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
IRETTESETTES: Adm. dir. Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen får skarpe reaksjoner på et innlegg hvor han holder Frp-leder Siv Jensen ansvarlig for et klima av hat og vold. Her på en pressekonferanse på Litteraturhuset i Oslo i forbindelse med løslatelsen av Maria Amelie. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debattinnlegget «Til dere som fostret en drapsmann» («To You who Nourished the Killer»), som Petter Nome har skrevet for den spanske storavisa El Mundo, vekker nå sterke reaksjoner fra NHO. I innlegget gir Nome Frp-leder Siv Jensen et klart medansvar for et klima av hat og vold.

Nome er administrerende direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen.Nå får han en skrape fra NHO Mat og drikke, hvor Bryggeri- og drikkevareforeningen er med.

NHO tar avstand - Vi tar sterk avstand fra det som du har referert for meg nå, sier administrerende direktør Knut Maroni i NHO Mat og Drikke, etter at Dagbladet har lest opp fra Nomes innlegg.

- Kan dette få betydning for Nomes stilling?

- Det vil jeg ikke si noe om nå, sier Maroni.

Leder Harald Bredrup i Bryggeri- og drikkevareforeningen sier at saken ikke vil få noen følger for Petter Nome, men at innlegget utelukkende står for Nomes egen regning.

- Billige poeng I sitt innlegg skriver Petter Nome blant annet at Fremskrittspartiets leder Siv Jensen «påstår hun ble sjokkert» over at massemorderen Anders Behring Breivik har vært medlem i partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer