NHO mener regjeringens tiltak er for svake

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) mener regjeringens reviderte nasjonalbudsjett bidrar med altfor forsiktige løsninger på problemer i norsk økonomi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Regjeringens forslag til revidert budsjett gir en presis beskrivelse av konkurranseutsatt norsk næringsliv på fastlandet. Mange av regjeringens tiltak går i riktig retning, men de er altfor forsiktige i forhold til den utviklingen vi nå ser internasjonalt, sier NHO-direktør Petter Haas Brubakk.

NHO frykter konsekvensene av en svak internasjonal konjunkturutvikling og svak konkurranseevne, men mener regjeringens tiltakspakke peker i riktig retning.

- Dimensjoneringen av tiltakene er imidlertid svært forsiktige i forhold til utviklingen vi nå ser internasjonalt. Også etter reduksjonen i skattesats ligger Norge høyt over våre nordiske naboland, sier Brubakk.

Brubakk mener det er gledelig at bruken av oljepenger ligger godt under handlingsregelen.

- Samtidig blir det stadig tydeligere at handlingsregelen slik den nå er utformet gir mulighet for veldig høy utgiftsvekst i offentlig sektor i forhold til resten av økonomien, sier Brubakk.

NHO er skeptiske til innstrammingene i reglene for bankenes kapitalgrunnlag. Dette påvirker bankenes utlånsevne, og dermed også mulighetene norske fastlandsbedrifter har for å investere og utvikle nye produkter.

- Timingen av banktiltakene er derfor svært uheldig for norsk næringsliv, sier Brubakk.
(NTB)