NHO misfornøyd, LO fornøyd

Yngve Hågensen mener hotelloppgjøret er helt i tråd med LOs politikk. Lars Christian Berge i NHO sier at hotelloppgjøret ble for dyrt, men medgir at det er vanskelig å holde tilbake arbeidsgiverne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når bedriftene har fulle ordrebøker og mangler arbeidskraft, er det ikke lett å si at «nå skal vi si nei og være tøffe». Særlig ikke når bedriftene samtidig ser at en streik vil ødelegge deres fremtid og forholdet til kundene fullstendig, sier forhandlingsleder Lars Christian Berge i Næringslivets Hovedorganisasjon.

Leder Yngve Hågensen i LO sier i en pressemelding at hotelloppgjøret er helt i tråd med vedtaket i LOs representantskap fra februar. Han er svært fornøyd med prioriteringen av de lavest lønte og likelønnstillegget.

Konkurranseevne

Lars Christian Berge sier at årets oppgjør bryter med lønnspolitikken de siste årene, selv om han ikke vil kalle de tidligere oppgjørene dette tiåret for moderate.

- Det er ikke lenger en fare for å tape konkurransekraft, for det gjør vi helt sikkert. Spørsmålet er hvordan vi kan hindre at årets oppgjør betyr starten på en ny trend, som leder oss inn dit vi kom på slutten av 1980-tallet, sier Berge.

NHO vil diskutere konsekvensen av årets oppgjør i hovedstyret i NHO onsdag.