NHO-presidenten sier nei til Røkke

Jens Ulltveit Moe nekter å godta Kjell Inge Røkkes tilbud om 88 kroner per aksje i Aker Maritime. Saken kan ende i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fikk Kjell Inge Røkke aksepter fra 95 prosent av aksjonærene i Aker Maritime og kan dermed starte innløsningen av resten av aksjene. Når en aksjonær sitter med over 90 prosent av aksjene i et selskap, kan denne aksjonæren begjære tvangsutløsing.

Men NHO-president og Aker Maritime-investor Jens Ulltveit-Moe er ikke fornøyd med Røkkes tilbud om 88 kroner per aksje, skriver Dagens Næringsliv. Ulltveit-Moe eier aksjer for nærmere 90 millioner i selskapet.

- Vi syns ikke tilbudet gjenspeiler verdien i selskapet, sier konserndirektør Erlend Grimstad i Ulltveit-Moes selskap Umoe. Mye tyder på at saken kan ende i skjønnsretten hvis Røkke ikke kommer med en bedre pris. Grimstad vil ikke bekrefte dette.

Umoe eier 1,8 prosent av Aker Maritime og er den første av små-aksjonærene som har sagt nei til Røkkes tilbud.

I april tapte Kjell Inge Røkke en liknende rettssak. Asker og Bærum herredsrett slo fast at Røkkes selskap Aker RGI hadde gitt en altfor dårlig pris til småaksjonærene i for å bli tvangsutløst av Norway Seafoods.