NHO-sjef ga hemmelig gave til Bondevik

Jens Ulltveit-Moe ga i fjor 100 000 til kampanjen «Stem på en statsminister» - i all hemmelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaven sto oppført som anonym i Stortingets register over økonomisk støtte til partiene. Etter at Nettavisen krevde å få vite hvem som sto bak gaven kontaktet KrF giveren, den styrtrike NHO-sjefen, før de innrømmet hvem som sto bak. Gaven var i sin tid gitt til KrFs valgkampanje «Stem på en statsminister».

KrF sier til Nettavisen at det var Ullveit-Moe som ba om at hans personlige støtte skulle holdes skjult. Milliardæren innrømmet i går at han sto bak den hemmelige gaven.

- Det er riktig at jeg støttet en annonsekampanje for Kjell Magne Bondevik i valgkampen 2001. Jeg syntes det var riktig i den situasjonen landet var i da, sier Ulltveit-Moe til Nettavisen.

Ulltveit-Moe er Høyre-medlem, men støttet altså en kampanje for å få en statsminister fra KrF.

- Det var viktig å få på plass en god statsminister for landet, med støtte i befolkningen sier Ulltveit-Moe til Nettavisen via Umoes visedirektør Erlend Grimstad.

Bondevik og Ulltveit-Moe møtes jevnlig blant annet i forbindelse med regjeringens kontaktutvalg for arbeidslivets organisasjoner. «Da sitter NHO-presidenten ansikt til ansikt med den statsministeren han personlig var villig til å betale 100.000 kroner for å få valgt» skriver Nettavisen.

(Dagbladet.no)