NHO-sjefen snur om formuesskatt

Mener det er umulig å bli kvitt hele formuesskatten.

SNUR: Administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, har snudd i spørsmålet om formueskatt.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SNUR: Administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, har snudd i spørsmålet om formueskatt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NHO-direktør Kristin Skogen Lund åpner nå for et kompromiss om formuesskatten der bare de aller mest velstående blir skattet.

NHO-direktøren innser at det kan være politisk umulig å bli kvitt hele formuesskatten, og presenterte kompromisset under et frokostmøte i regi av tankesmia Civita tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er to måter å gjøre det på: Det ene er å skattlegge formuesobjekter som særlig dyre boliger. Det andre er Høyre-løsningen, som er et veldig høyt bunnfradrag, for eksempel 25 millioner kroner - og en redusert sats, til for eksempel 0,5 prosent. Da er det ganske få som betaler, og det er en redusert belastning. Det er ikke perfekt, men mye av skaden på mindre bedrifter lukes da ut, sier Lund.

Mens debatten om formuesskatten har gått høyt det siste halvåret, har NHO hele tiden stått hardt på at denne skatten må bort. I sommer krevde organisasjonen minst en halvering av skattesatsen, men i statsbudsjettet for 2015 ble satsen kun satt ned fra 1 til 0,85 prosent.

- Dette handler om politikk, og om å gi legitimitet til skattesystemet gjennom å synliggjøre at noen mennesker med høy formue skattlegges. Hvis man aksepterer at det er en politisk nødvendighet for å få til et kompromiss, mener vi det må være mulig å løse den symboloppgaven på en måte som ikke er skadelig for investeringer i norsk næringsliv, sier Lund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer