VIL HA SKATTELETTESjefsøkonom i NHO, Tor Steig, presenterte den økonomiske halvårsrapporten fra NHO.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VIL HA SKATTELETTESjefsøkonom i NHO, Tor Steig, presenterte den økonomiske halvårsrapporten fra NHO. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

NHO vil ha skattelette i ny krisepakke

NHO vil redusere regjeringens skattesatser for bedrifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NHO mener regjeringens nye tiltakspakke bør inneholde en reduksjon i skattesatsen for bedrifter og lønnsmottakere fra 28 til 26 prosent.

- Både næringslivet og folk flest trenger skattelette nå. En skattelette vil motvirke investeringstørken i bedriftene og snu den nedgangen vi nå ser i folks forbruk, sier sjeføkonom Tor Steig i NHO til NTB.

Han mener en reduksjon i den alminnelige skattesatsen for bedrifter og lønnsmottakere fra 28 til 26 prosent er én måte å foreta skatteletter på.

Steig mener tiltakspakken fra regjeringen også bør inneholde tiltak som kan bedre konkurransesituasjonen og lønnsomheten for bedriftene.

- Men regjeringen bør ikke velge å redusere momsen. En momsreduksjon vil også omfatte importen til Norge, og da er norske bedrifter like langt, understreker sjeføkonomen.

Regjeringen vil vurdere situasjonen for kommunesektoren spesielt i den nye tiltakspakken som er ventet i januar/februar. NHOs sjeføkonom advarer mot at det gjøres generelle overføringer til kommunene i den forbindelse. Han mener kommunenes midler må øremerkes, slik at myndighetene kan være sikre på at pengene går til investeringer og ikke til forbruk. (NTB)