Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NHS: Egenandeler må fjernes

Norsk Helse- og Sosialforbund (NHS) mener egenandeler på medisiner på blå resept må fjernes fordi det ikke hører hjemme i en velferdsstat å belaste syke og gamle med slike avgifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- At Bondevik-regjeringens første hilsen til landets uføre og minstepensjonister skal være å beholde egenandelene på medisin på blå resept, er svært skuffende. Egenandeler på sykdom hører ikke hjemme i et land som liker å smykke seg med merkelappen «velferdsstat», uttaler forbundsleder Tove Stangnes i NHS, i en pressemelding.

Hun understreker at NHS har lenge kjempet imot skatt på sykdom, enten det er i form av endringer i sykelønnsordningen eller egenandeler på helt nødvendige medisiner.

- I stedet for å gå ett skritt tilbake, burde Bondevik-regjeringen sett på tiltak som gjorde lettelsene enda større for uføre og minstepensjonister, fastslår Stangnes i sin kommentar til budsjettforslaget fra samarbeidsregjeringen.

(NTB)

Hele Norges coronakart