Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NHSTs konsernsjef går av

Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i NHST Media Group gjorde seg bemerket da han utfordret Hanne Skartveit til «iq-test eller padletur». Nå slutter han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Gunnar Bjørkavåg og styret i NHST Media Group er blitt enige om at Gunnar Bjørkavåg fratrer sin stilling som konsernsjef for NHST Media Group 1.februar 2018. Det har vært en god og grundig prosess som har ført frem til at Bjørkavåg fratrer sin stilling, sier syreleder Anette Olsen i NHST Media Group til Dn.

Bjørkavåg gjorde seg bemerket da han i november utfordret VGs redaktør Hanne Skartveit til «iq-test eller padletur».

Han kom med uttalelsen til DN, på spørsmål om det kunne oppstå en «gutta boys»-kultur dersom det er nesten utelukkende er menn i en konsernledelse, slik Skartveit mente.

- Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer. Fremtidens toppselskaper er sterkt drevet av innovasjon, tempo og en konstruktiv organisasjonskultur, lød kommentaren fra Bjørkavåg som møtte skarp kritikk fra et bredt antall stemmer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!