Ni alligatorer på rømmen

Stakk av da orkanen Ivan oversvømte dyrehage. Minst 11 personer er omkommet i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De hardtbitende dyra ble værende igjen sammen med minst 20 hjortedyr da dyrehagen i Gulf Shores i delstaten Alabama ble evakuert, melder CNN.

Enorme nedbørsmengder sørget for flomvann opptil 2,4 meters høyde, og de gjenværende dyra svømte avgårde.

Minst 11 mennesker er forsårsaket av Ivans herjinger i USA, melder nyhetsbyrået AP. De største skadene er forårsaket av mindre tornadoer i kjølvannet av Ivan. 68 mennesker var drept av Ivan på de karibiske øyene før stormen nådde USA.

I Floridas Bay County ble to mennesker drept og 200 hjem ødelagt av mindre tornadoer i utkanten av Ivan. En annen tornado drepte fire mennesker i Blountstown i Florida, og en åtte år gammel jente ble drept da et tre knuste det mobile hjemmet hennes i Milton. Foreldrene hennes slapp uskadd fra det, skriver AP.

Oversvømmelser

Ivan hamret løs på USAs golfkyst i natt lokal tid, omkring klokka ni i dag morges norsk tid. Da hadde den vindstyrker på opptil 210 kilometer i timen. Den beholdt status som kategori én-orkan i åtte timer etter at den kom over land. Klokka sju i kveld, var vindstyrken nede i 113 kilometer i timen.

Voldsomme regnmengder har lagt store deler av kystområdene under vann. Omkring halvannen million mennesker mistet strømmen, men mange av dem var trolig allerede evakuert.

Trær ble veltet, tak blåst av husene, en stor bro ødelagt og biler knust av det vindkastene tok med seg.

- Vi ble spart

Men for de fleste av innbyggerne på golfkysten, skapte ikke Ivan den katastrofen de hadde fryktet.

- Ivan var ikke i nærheten av så ille som Frederic - ikke en gang i nærheten, sier politisjef Sam Cochran i Mobile i Alabama. Frederic rammet Alabama-kysten i 1979.

- Jeg tror vi virkelig ble spart og velsignet, sier han.

New Orleans, som ble evakuert på grunn av at den ligger lavere enn havoverflaten, slapp også billig unna.

- Løv i bassenget, det er alt. Det vil ikke ta lang tid å rydde opp, sier said Shane Eschete, nestleder for et overnattingssted på Bourbon Street i New Orleans.

REDDET:</B> En hjort fra dyrehagen i Gulf Shores reddes av ansatte i Alabama Gulf Coast Zoo. Men hvor ble det av alligatorene?
... OG HER KOMMER JEANNE:</B> Dette satelittbildet viser orkanen Jeanne over den Dominikanske republikk klokka kvart på seks i kveld, norsk tid. Jeanne skapte flommer som drepte to mennesker i Puerto Rico.
KNUST BRO:</B> Denne broa over Escambia Bay knyttet sammen Santa Rosa og Escambia i Florida.