Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni år gamle James lider av autisme. Hunden Mahe nekter å forlate bestevennens side

- Det skjer noe magisk mellom dem.

TROFAST: Hunden Mahe er spesialtrent til å passe på James Isaac (9) som lider av autisme. Hunden følger trofast etter sin bestevenn overalt, selv i sykehussenga. Foto: Louise Goossens / Wellington Hospital
TROFAST: Hunden Mahe er spesialtrent til å passe på James Isaac (9) som lider av autisme. Hunden følger trofast etter sin bestevenn overalt, selv i sykehussenga. Foto: Louise Goossens / Wellington Hospital Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni år gamle James Isaac fra New Zealand lider av autisme. Han kan ikke snakke og trekker seg unna berøring og øyekontakt med hans egne familiemedlemmer. 

Redningen har blitt den trofaste hunden Mahe.

Bestevenner Den sorte labradoren er spesialtrent til å passe på og roe ned James. 

- James er hans beste venn. For ham dreier alt seg om James, sier 9-åringens mor Michelle Isaac til nettstedet Stuff

James and Mahe's best day ever!

Posted by Michelle Isaac on Sunday, January 31, 2016

Båndet mellom de to er så tett at Mahe fikk bli med James inn på sykehuset da han skulle gjennomgå en MR-undersøkelse for to uker siden. 

Mahe nektet å forlate vennens side. Bildene viser at hunden passer på lille James, mens de begge ligger i sykesenga. Hunden fikk ikke bli i senga under selve undersøkelsen, men fulgte nøye med da James ble lagt i narkose. 

- Det var et mareritt Livet til den lille familien endret seg drastisk da Mahe dukket opp for litt over to år siden. Ifølge Michelle pleide det å være et mareritt å gå på tur sammen med James, som forsøkte å stikke av dersom han ikke var i trygge og kontrollerte omgivelser. 

- Vi kunne ikke engang dra på kafé sammen som en familie. James ble veldig nervøs og ville alltid dra med en gang. Men etter at vi fikk Mahe så sitter han der og venter til vi er ferdig med kaffekoppen. 

Hunden gjennomgikk seks måneder med spesialtrening for å kunne hjelpe autistiske barn. En del av jobben til Mahe er å roe ned James, men han passer også på at han ikke skader seg eller roter seg bort. Når de er ute på tur er de festet til hverandre med et bånd. Dersom James prøver å løpe ut i en trafikkert vei, setter Mahe seg på bakbeina og nekter å bevege seg. 

- Det skjer noe magisk mellom barn med autisme og disse hundene. Barna klarer ofte ikke å opprettholde øyekontakt med sine egne foreldre eller søsken, men vil ha øyekontakt med hundene, sier Wendy Isaacs, direktør ved Assistance Dogs New Zealand som trente Mahe.

BEKYMRET Mahe fulgte nøye med på bestekompisen sin da han ble lagt i narkose. Foto: Louise Goossens / Wellington Hospital
BEKYMRET Mahe fulgte nøye med på bestekompisen sin da han ble lagt i narkose. Foto: Louise Goossens / Wellington Hospital Vis mer