DØDSULYKKE: Arkivbilde fra Staithes harbour i North Yorkshire, i nærheten av der en ni år gammel jente døde etter at en del av en klippe løsnet. Foto: NTB Scanpix
DØDSULYKKE: Arkivbilde fra Staithes harbour i North Yorkshire, i nærheten av der en ni år gammel jente døde etter at en del av en klippe løsnet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ni år gammel jente døde etter at klippe løsnet

Jenta døde kort tid etter at hun fikk steiner over seg, på en strand i North Yorkshire i England.

En ni år gammel jente døde etter at steiner løsnet fra en klippe på en strand i North Yorkshire i England. Det skriver BBC.

Onsdag ettermiddag ankom nødetatene til det populære turiststedet Seaton Garth beach i Staithes, etter melding om at en ung jente hadde pådratt seg alvorlige hodeskader etter å ha fått steiner over seg.

Vitner forteller at familien var på ferie i den idylliske strandbyen, da tragedien rammet.

Klippen løsnet

Kystvakten i Staithes har sagt at en del av klippen hadde løsnet og falt ned. Jenta skal ha dødd brått etter meldingen kom, bekrefter politiet i North Yorkshire.

Dødsyulykken skal ha skjedd på et sted der det var satt opp fareskilt i forbindelse med klippene. Deler av stranda skal nå være sperret av.

Ulykken skal ha skjedd i 16-tida og nødetatene ankom kort tid etter. Opprinnelig var det meldt om at jenta hadde pådratt seg alvorlige hodeskader, men kort tid etter ble hun bekreftet omkommet.

Ambulansemannskap prøvde desperat å redde livet til jenta, men hun ble erklært død kort tid etter de ankom, skriver den engelske avisa Teesside Live.

Stranda sperret

En BBC-reporter på stedet forteller at det er en merkbar sjokktilstand i den engelske byen.

Stranda skal være helt avsperret av politiet og ingen turister slipper til.

Politiet opplyser om at flere mannskaper bistod i forsøket på å redde livet til jenta. Blant annet brannmannskaper, redningsarbeidere, ambulanse, luftambulanse og kystvakten.

Familien til den unge jenta blir tatt hånd om av kriseteam, ifølge lokalt politi.