Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni år gammel jente døde etter at klippe løsnet

Jenta døde kort tid etter at hun fikk steiner over seg, på en strand i North Yorkshire i England.

DØDSULYKKE: Arkivbilde fra Staithes harbour i North Yorkshire, i nærheten av der en ni år gammel jente døde etter at en del av en klippe løsnet. Foto: NTB Scanpix
DØDSULYKKE: Arkivbilde fra Staithes harbour i North Yorkshire, i nærheten av der en ni år gammel jente døde etter at en del av en klippe løsnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ni år gammel jente døde etter at steiner løsnet fra en klippe på en strand i North Yorkshire i England. Det skriver BBC.

Onsdag ettermiddag ankom nødetatene til det populære turiststedet Seaton Garth beach i Staithes, etter melding om at en ung jente hadde pådratt seg alvorlige hodeskader etter å ha fått steiner over seg.

Vitner forteller at familien var på ferie i den idylliske strandbyen, da tragedien rammet.

Klippen løsnet

Kystvakten i Staithes har sagt at en del av klippen hadde løsnet og falt ned. Jenta skal ha dødd brått etter meldingen kom, bekrefter politiet i North Yorkshire.

Dødsyulykken skal ha skjedd på et sted der det var satt opp fareskilt i forbindelse med klippene. Deler av stranda skal nå være sperret av.

Ulykken skal ha skjedd i 16-tida og nødetatene ankom kort tid etter. Opprinnelig var det meldt om at jenta hadde pådratt seg alvorlige hodeskader, men kort tid etter ble hun bekreftet omkommet.

Ambulansemannskap prøvde desperat å redde livet til jenta, men hun ble erklært død kort tid etter de ankom, skriver den engelske avisa Teesside Live.

Stranda sperret

En BBC-reporter på stedet forteller at det er en merkbar sjokktilstand i den engelske byen.

Stranda skal være helt avsperret av politiet og ingen turister slipper til.

Politiet opplyser om at flere mannskaper bistod i forsøket på å redde livet til jenta. Blant annet brannmannskaper, redningsarbeidere, ambulanse, luftambulanse og kystvakten.

Familien til den unge jenta blir tatt hånd om av kriseteam, ifølge lokalt politi.