SYKEHUSET: Ifølge direktøren ved dette sykehuset var fødselen så vidt i gang da hun kom til sykehuset. Foto: AFP PHOTO/Hector Guerrero/NTBScanpix
SYKEHUSET: Ifølge direktøren ved dette sykehuset var fødselen så vidt i gang da hun kom til sykehuset. Foto: AFP PHOTO/Hector Guerrero/NTBScanpixVis mer

Ni år gammel jente fødte barn i Mexico

Nå leter myndighetene etter den antatte faren (17).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ni år gammel jente i Mexico har født en datter, opplyser sykehuskilder.

Jenta, som er identifisert som Dafne, fødte ved keisersnitt på et sykehus i byen Zapopan i slutten av januar.

Ikke legetilsyn Ifølge direktøren ved sykehuset hadde jenta ikke fått legetilsyn under graviditeten, og fødselen var så vidt i gang da hun kom til sykehuset.

- Det er nedslående at en så ung jente ble gravid. Man skal ikke bli gravid i så ung alder, sa sykehusdirektør Enrique Rabago på en pressekonferanse onsdag.

Han la til at jenta ble forløst ved keisersnitt fordi det var det tryggeste for både den unge moren og for spedbarnet. De to skal være i god form og får god oppfølging på sykehuset.

Varslet politiet Da jenta kom for å føde, varslet sykehuset politiet om den forestående fødselen og jentas unge alder. Ifølge påtalemyndigheten i delstaten Jalisco har jenta forklart at hun hadde frivillig sex med gutten hun har oppgitt som barnets far.

De to skal ha vært kjærester, 17-åringen skal ha tilbudt jenta å flytte inn med ham da han fant ut at hun var gravid. Men det ville hun ikke. Han har nå stukket av, ifølge Dafnes mor.

Jorge Villasenor ved statsadvokaten i Jalisco betegner saken som voldtekt eller barnemishandling.

- Vi leter nå etter den unge mannen for å få hans versjon av historien. Jenta skjønner ikke hva som har skjedd. Dette er voldtekt eller seksuelt misbruk av barn, sier han.  

(NTB)

SYKEHUSDIREKTØR:  Enrique Rabago Solorio fortalte om den ni år gamle jenta, som fødte  ved sykehuset i slutten av januar. Foto: AFP PHOTO/Hector Guerrero/NTBScanpix
SYKEHUSDIREKTØR: Enrique Rabago Solorio fortalte om den ni år gamle jenta, som fødte ved sykehuset i slutten av januar. Foto: AFP PHOTO/Hector Guerrero/NTBScanpix Vis mer