Ni år gammel jente forsvunnet i Langesund

Kom ikke hjem fra skolen i går.

FORSVUNNET: Store letemannskaper er satt inn. I tilegg til et Sea King-helikopter bistår ei redningsskøyte, hundepatruljer og Røde Kors. Foto: PER FLÅTHE
FORSVUNNET: Store letemannskaper er satt inn. I tilegg til et Sea King-helikopter bistår ei redningsskøyte, hundepatruljer og Røde Kors. Foto: PER FLÅTHEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet) Store mannskapet leter akkurat nå etter ei ni år gammel jente, som er meldt savnet i Langesund, Telemark.

Jenta ble sist sett på vei ut av klasserommet på Langesund barneskole i går klokka halv to på ettermiddagen. Siden har ingen sett henne.

- Vi har få observasjoner, opplyser operasjonsleder Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Bratte klipper
Veien jenta skulle gå er om lag én kilometer lang. Hun ble meldt savnet klokka 23.30.

Barneskolen ligger i Nustad, like nord for Langesund sentrum. Området er et svært ulendt skogsterreng, med bratte klipper som går ned i Rognsfjorden og dype revner i bakken.

Det foreligger så langt ingen konkrete spor, opplysninger eller teorier om forsvinninga. Politiet har pratet med lærere og rektor ved skolen, men det er gjort få observasjoner av niåringen.

- Vi holder alle muligheter åpne, sier operasjonsleder Ramslien.

- Vi skal snakke med ungene
Rektor Lisbeth Bjørvik Jacobsen ved Langesund barneskole sier det er en svært tung dag.

— Det er veldig vanskelig. Det er ikke noe moro. Jeg fikk beskjed i går kveld om at hun var borte. Vi får bare håpe at de finner henne, sier Bjørvik Jacobsen til Dagbladet i sekstiden i dag.

Bjørvik Jacobsen er nå på vei til skolen for å prate med politiet og planlegge skoledagen.

— Vi skal snakke med ungene for å se om noen har sett henne. Også får vi ta det derfra, sier rektoren.

Hovedtyngden til søket pågår i vannkanten, og politiet har fått bistand av et Sea King-helikopter med varmesøkende kamera samt redningsskøyta Askerbæringen. I tillegg er er hundepatruljer og Røde Kors-mannskaper fra Skien, Bamble og Porsgrunn satt inn.

Losskøyta har søkt mellom Tangen fort og Breviksbrua, melder ta.no.

BRATT: Terrenget rundt skolen hvor jenta sist ble sett er svært ulendt, med bratte klipper som går ned i fjorden. Store deler av leteaksjonen fokuseres på søk i vannkanten. Foto: PER FLÅTHE
BRATT: Terrenget rundt skolen hvor jenta sist ble sett er svært ulendt, med bratte klipper som går ned i fjorden. Store deler av leteaksjonen fokuseres på søk i vannkanten. Foto: PER FLÅTHE Vis mer

Utvider når det lysner
Søkeområdet vil utvides utover morgenen. Politiet vil også ta kontakt med alle som kan tenkes å sitte på opplysninger, og skal forsterke
med personell som tar seg av mennesker ved skolen.

- Det vil nå bli mye jobbing med å prate med venner, venninner og foresatte, sier Ramslien til Dagbladet i halv sekstida.

Venner og personer som jenta kan tenkes å oppholde seg hos er blitt sjekket, uten resultat. 

Niåringen er burmesisk, om lag 160 centimeter høy og utseendet beskrives som voksent for alderen.

Hun har skulderlangt, mørkt hår, pannelugg og var ikledd ei brunaktig regnjakke, lyseblå bukser og sorte sko da hun sist ble observert.

Politiet ber alle med tips eller opplysninger om å kontakte dem på 02800.

Dagbladet kommer med mer.

 Jenta ble sist sett i klasserommet på Langesund barneskole i går ettermiddag. Kart: Google
Jenta ble sist sett i klasserommet på Langesund barneskole i går ettermiddag. Kart: Google Vis mer