Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni år gammel jente hoppet ut fra tredje etasje i panikk

Var alene med seks år gammel lillebror da innbruddstyvene brøt seg inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ni år gammel jente og hennes seks år gamle lillebror var i går kveld alene hjemme i familiens leilighet i Vårby, sør i Stockholm i Sverige.

De små barna lekte og ante fred og ingen fare, da flere innbruddstyver plutselig brøt seg gjennom inngangsdøra.

Jenta ble livredd og hoppet ut av vinduet i tredje etasje, skriver Expressen.se.

- Vi fikk en telefon fra en tipser som hadde funnet ei lita jente som lå på bakken uten ytterklær, og som klaget over at hun hadde vondt i kroppen, forteller Ann-Charlotte Wejnäs, talskvinne for politiet i Stockholm, til Dagbladet.no.

- Vi trodde jenta bare hadde hoppet, men da vi kom fram dit skjønte vi at hun hadde hoppet ut fordi hun var livredd for innbruddstyvene, sier Wejnäs.

Jentas seks år gamle bror klarte å gjemme seg i leiligheten.

Politiet trodde først at det var to-tre innbruddstyver, men har nå fått informasjon som tyder på at det kan ha vært opptil fem av dem.

Etter at jenta hoppet ut samlet det seg flere personer utafor leiligheten, og det fikk trolig tyvene til å avbryte innbruddet. De stakk fra stedet i en rød Saab.

image: Ni år gammel jente hoppet ut fra tredje etasje i panikk

- Det må ha vært forferdelig for den lille jenta. Hun var livredd, sier Wejnäs.

Jenta ble i går kveld kjørt til Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm. Hun har ikke pådratt seg noen alvorlige skader, og har allerede forklart seg for politiet.

- Vi etterforsker nå saken, og må blant annet høre med foreldrene om de har noen fiender på noen måte, sier Wejnäs til Dagbladet.no.

HOPPET UT: Jenta hoppet ut fra tredje etasje i dette bygget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media