Ni års fengsel for Harstad-drap

Harstad (NTB): En 28 år gammel mann fra Harstad er i Trondenes herredsrett dømt til ni års fengsel og tre års sikring for drapet på 35 år gamle Jon Henriksen 16. juli i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dommen er i hovedsak i samsvar med påstanden fra statsadvokat Monica Hansen Nylund. Retten er dermed ikke enig med forsvareren, advokat John Christian Elden, som ba om frifinnelse fordi 28-åringen ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, skriver Harstad Tidende.

Utskrevet

Seks dager før drapet skjedde, ble 28-åringen utskrevet fra behandling ved Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø. Natt til 16. juli møtte 28-åringen Jon Henriksen i Harstad sentrum. Det oppsto munnhuggeri og slåsskamp mellom dem.

I det krafige basketaket sparket 28-åringen flere ganger mot avdødes hals. Deretter la han seg på mannen slik at blodsirkulasjonen stanset ved langvarig press.

Ikke sinnsyk

I dommen legger retten til grunn at Jon Henriksen døde av kvelning. Retten slutter seg også til konklusjonen fra de rettspsykiatrisk sakkyndige om at 28-åringen ikke var sinnsyk i gjerningsøyeblikket, men at han lider av varig svekkede sjelsevner og at det er fare for gjentakelse.

De sakkyndige har under rettsforhandlingene fremholdt at 28-åringen lider av en alvorlig personlighetsforstyrrelse, og at intens rusbruk har forsterket noen av karaktertrekkene ved denne forstyrrelsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer