Ni års fengsel for Harstad-drap

Harstad (NTB): En 28 år gammel mann fra Harstad er i Trondenes herredsrett dømt til ni års fengsel og tre års sikring for drapet på 35 år gamle Jon Henriksen 16. juli i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dommen er i hovedsak i samsvar med påstanden fra statsadvokat Monica Hansen Nylund. Retten er dermed ikke enig med forsvareren, advokat John Christian Elden, som ba om frifinnelse fordi 28-åringen ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, skriver Harstad Tidende.

Utskrevet

Seks dager før drapet skjedde, ble 28-åringen utskrevet fra behandling ved Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø. Natt til 16. juli møtte 28-åringen Jon Henriksen i Harstad sentrum. Det oppsto munnhuggeri og slåsskamp mellom dem.

I det krafige basketaket sparket 28-åringen flere ganger mot avdødes hals. Deretter la han seg på mannen slik at blodsirkulasjonen stanset ved langvarig press.

Ikke sinnsyk

I dommen legger retten til grunn at Jon Henriksen døde av kvelning. Retten slutter seg også til konklusjonen fra de rettspsykiatrisk sakkyndige om at 28-åringen ikke var sinnsyk i gjerningsøyeblikket, men at han lider av varig svekkede sjelsevner og at det er fare for gjentakelse.

De sakkyndige har under rettsforhandlingene fremholdt at 28-åringen lider av en alvorlig personlighetsforstyrrelse, og at intens rusbruk har forsterket noen av karaktertrekkene ved denne forstyrrelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer