FORVARING: 20-åringen som i fjor knivstakk ei 16 år gammel jente, er dømt til ni års forvaring. Hendelsen fant sted inne på St. Hallvard videregående skole i Lier i Buskerud. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FORVARING: 20-åringen som i fjor knivstakk ei 16 år gammel jente, er dømt til ni års forvaring. Hendelsen fant sted inne på St. Hallvard videregående skole i Lier i Buskerud. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Ni års forvaring for 20-åring som knivstakk jente på skole i Lier

Stakk jenta helt til knivbladet brakk.

En 20 år gammel mann som i september i fjor knivstakk en 16 år gammel jente på en skole i Lier i Buskerud, er dømt til ni års forvaring.

- Dette er en grusom og hensynsløs handling, sa statsadvokat Vibeke Gjøslien Martins i sin prosedyre i Drammen tingrett fredag, ifølge NRK.

Overlevde

Hendelsen skjedde 4. september i fjor, ved St. Hallvard videregående skole i Lier.

Jenta ble fraktet til Drammen sykehus med livstruende skader, men overlevde angrepet. 20-åringen innrømmer å ha skadd jenta, men nekter straffskyld for drapsforsøk.

- Det var bare tilfeldigheter at hun ikke ble drept, sier statsadvokat Martins, ifølge Drammens Tidende.

Den tiltalte ble under rettssaken karakterisert som narsissistisk og dyssosial av de sakkyndige.

20-åringen skal ha gjespet da jenta vitnet i retten, noe de sakkyndige mener er et klart tegn på mangel på empati, ifølge NRK.

Fikk større oppreisning

- Jeg har ennå ikke fått snakket med min klient, men det hun har vært mest opptatt av er ikke kravet om oppreisning, men dommen mot domfelte, sier jentas bistandsadvokat Harald Stabell til NTB.

- Det som har plaget henne mest, var om han ikke skulle få forvaring, legger han til.

Stabell la opprinnelig ned påstand om 250 000 kroner i oppreisningserstatning og er overrasket og svært glad for at Drammen tingrett økte beløpet til 300 000 kroner.

- Det ble høyere enn det jeg la ned påstand om. Jeg mener det var grunnlag for 250 000 kroner siden det som skjedde var så spesielt og så forferdelig. I utgangspunktet var det vanskelig å underbygge 250 000 kroner i erstatning ut fra gjeldende rettspraksis, men så får hun altså 300 000 kroner. Det er sjeldent, og vi må tilbake til 22. juli for et så høyt beløp. Da var det folk som døde. Jenta døde heldigvis ikke, men det var på nippet. sier Stabell.