- Ni av terroristene var arabere

20 gisseltakere er drept, ni av dem skal være arabiske leiesoldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også: Gisseldramaet minutt for minutt

  Det hersker fremdeles kaos i Beslan, etter at de russiske sikkerhetsstyrkene gikk til aksjon og stormet skolen. Ved 17.30-tida i ettermiddag kom det meldinger om at flere barn fortsatt blir holdt som gisler.

  20 gisseltakere skal være drept. Ifølge en av president Putins rådgivere er minst ni av gisseltakerne arabiske leiesoldater. En annen kilde meldte at ti av terroristene var arabere.

  Interfax melder at langt mer enn 150 mennesker er døde i kampene, som begynte da en gruppe gisler prøvde å flykte. Terroristene åpnet ild, og de russiske spesialstyrkene skjøt tilbake for å beskytte gislene.

  Det var ikke gitt ordre om å storme skolen, og det er uklart hvorfor soldatene plutselig tok seg inn på området. En trolig årsak er at terroristene hadde truet med å drepe 50 barn for hver drepte gisseltaker. Dermed kan soldatene ha følt at det ikke fantes andre alternativer, ettersom de hadde åpnet ild mot terroristene.

  Klokka 17.35 i ettermiddag er det fortsatt skyting ved skolen. 646 mennesker er skadd, mange av dem er barn.

  Det var tidligere sagt at tallet på gisler var rundt 400. Men tidligere i dag meldte nyhetsbyrået Interfax at det kan ha vært så mange som 1200 gisler.

  Rett etter klokka 18 ble det meldt om nok en stor eksplosjon på skolen. Tre terrorister oppholdt seg i kjelleren, og ifølge russiske medier kunne den ene av dem være hjernen bak aksjonen. Seinere på kvelden ble det meldt at alle tre er drept av soldatene.

I DEKNING: Mange barn er båret bort fra skoleområdet.
TRØSTER: En mor og datter har kommet seg i sikkerhet.
REDDET: Elevene prøver å trøste hverandre etter at de kom seg i sikkerhet.