BOMMET: Ni av ti aksjeplukkere i Børstempen i Finansavisen hadde negativ avkastning i 1. kvartal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BOMMET: Ni av ti aksjeplukkere i Børstempen i Finansavisen hadde negativ avkastning i 1. kvartal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Ni av ti aksjeplukkere bommet

Det måtte en finne til for å toppe Børstempen i Finansavisen i 1. kvartal. Alle de andre aksjeplukkerne hadde negativ avkastning.

(Finansavisen:) Fondsforvalter Markus Larsson i det finske fondet Fondita følger med på det norske aksjemarkedet fordi han investerer en del av kundenes penger i selskaper på Oslo Børs.

Da de ti deltagerne i Børstempen ved nyttår plukket ut det selskapet de mener kan kaste best av seg på børsen i år, med utbytter inkludert, anbefalte Larsson Finansavisens lesere å satse på Data Respons.

Det til tross for at aksjen hadde steget 33 prosent året før. Han mener den burde øke mer.

De som valgte å følge hans råd, kan glede seg over at Data Respons er den aksjen blant de ni som ble trukket frem ved årets begynnelse, som har hatt best utvikling i tre første månedene av 2018, skriver avisen.

Utfordrende kvartal

Nå steg ikke aksjen med mer enn 2,51 prosent, men det var likevel best av alle i et kvartal der hovedindeksen i Oslo falt 1,12 prosent. De åtte andre aksjene (to meglere valgt Subsea 7) endte på mellom minus 4,66 og minus 18,5 prosents avkastning.

1. kvartal har vært ruglete for de fleste. Markedet har reagert på en rekke faktorer, ikke bare i Norge, men også internasjonalt.

- Korrigeringer kan alltid forekomme, og en handelskrig mellom USA og Kina var ikke ventet. Men gitt det svake markedet har Data Respons klart seg bra, sier Larsson til Finansavisen.

Han antydet et kursmål på 34 kroner ved utgangen av 2018, men nå omsettes aksjen for rundt en tier mindre.

Han tror likevel aksjen har mer å gå på, spesielt sammenlignet med prisingen av andre lignende selskaper, men når kursmålet inntreffer synes han er vanskelig å si.

- Aksjen har økt marginalt i verdi etter en sterk fjerdekvartalsrapport, som viste en ordreinngang på 20 prosent, sier Larsson.

Gode vekstmuligheter

De siste ukene har Data Respons offentliggjort to nye kontrakter på til sammen 21 millioner kroner til aktører innen bilindustrien i Tyskland og telekom og media i Sverige.

- Jeg mener aksjen er interessant på lang sikt. Selskapet har gode vekstmuligheter.

Etterspørselen etter deres produkter vokser på grunn av større oppmerksomhet innenfor automatisering, digitalisering og IoT (tingenes internett), sier Larsson.

Andre økonominyheter:
Toppsjefen i H&M laster opp
Seadrills stjerneadvokater bruker millioner på flyreiser