- Ni av ti amerikanske droneangrep drepte uskyldige

Ny «Snowden»-varsler med oppsiktsvekkende avsløringer om USAs droneprogram.

- DREPER USKYLDIGE: The Intercept siterer hemmeligstemplede dokumenter, som viser at 90 prosent av amerikanske droneangrep under en fem måneder lang innsats i Afghanistan tok livet av uskyldige. Foto: AP / NTB Scanpix
- DREPER USKYLDIGE: The Intercept siterer hemmeligstemplede dokumenter, som viser at 90 prosent av amerikanske droneangrep under en fem måneder lang innsats i Afghanistan tok livet av uskyldige. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Inntil 90 prosent av de som ble drept av amerikanske droneangrep, under en fem måneder lang innsats i Afghanistan, var utilsiktede mål.

Det skriver gravejournalistene i anerkjente The Intercept, som hevder å ha fått tilgang til hemmeligstemplede dokumenter som gir et innblikk i USAs droneprogram for «målrettede» drap på terrorister.

I en serie artikler presenterer The Intercept den amerikanske kommandokjeden og kriteriene for å sette en mistenkt terrorist på president Barack Obamas såkalte drapsliste, melder NTB.

- Et TV-spill tømt for medmenneskelighet Dokumentene skal ha blitt overlevert av en anonym varsler, på innsiden av det amerikanske etterretningsmiljøet, som ønsker å gi offentligheten innsyn i hvordan de dødlige angrepene gjennomføres.

Avsløringen om at kun 10 prosent av angrepene har vært en «suksess», har skapt voldsomme reaksjoner.

- Disse dokumentene viser hva et TV-spill, tømt for all medmenneskelighet... Hva disse drone-drapene har utviklet seg til å bli, skriver grunnleggeren av The Intercept, Glenn Greenwald, på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer