Ni av ti enslige mindreårige flyktninger fra Rohans (23) land er i jobb eller skole etter bare fire år

- Viser at Listhaug krisemaksimerer, mener NOAS.

GRÜNDER: Rohan Alizai klarer seg godt i Norge, og har startet organisasjonen Ungdomstilsynet for å hjelpe andre unge som møter Norge på egenhånd. Foto: Hizbollah Alizai.
GRÜNDER: Rohan Alizai klarer seg godt i Norge, og har startet organisasjonen Ungdomstilsynet for å hjelpe andre unge som møter Norge på egenhånd. Foto: Hizbollah Alizai. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - De ønsker å bli advokater og leger, og alt sånt, og mange får seg en nedtur når de kommer. Det vi er bekymra for er at mange av disse som blir skuffa kan gå inn i en kriminell løpebane, sa innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i Politisk Kvarter på NRK da hun ble intervjuet om mindreårige asylsøkere som kommer til Norge i starten av april.

Ny statistikk fra SSB tegner imidlertid et langt mer positivt bilde av situasjonen for de mindreårige flyktningene som kommer alene til Norge.

Tre av fire i arbeid Selv om de har lavere inntekt enn resten av befolkningen, var tre av fire flyktninger mellom 18-29 som kom alene til Norge i arbeid, introduksjonsprogram eller utdanning i 2014 og 2013.

Det er noe lavere (77 prosent) enn andre jevnaldrende i landet i samme aldersgruppe (83 prosent). 

Hos gruppen enslige mindreårige flyktninger fra Afghanistan er utviklinga langt mer positiv. 63 prosent av de enslige mindreårige asylsøkerne som kom alene til Norge i fjor kommer herfra.

Blant afghanske enslige mindreårige flyktninger bosatt i Norge i 2009, var det ifølge SSB like mange i denne gruppen som var i arbeid, introduksjonskurs eller utdanning, som hos jevnaldringer i Norge ellers tre år senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer