Ni av ti Frp-velgere er enige med Pegida

Mener Norge trues av muslimsk innvandring.

UKENTLIGE DEMONSTRASJONER: Hver mandag demonstrerer Pegida i flere norske byer. Her fra Tønsberg i kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UKENTLIGE DEMONSTRASJONER: Hver mandag demonstrerer Pegida i flere norske byer. Her fra Tønsberg i kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 88 prosent av Frp's velgere mener muslimsk innvandring og islamsk påvirkning er en trussel for det norske samfunnet, og sier seg dermed enige med den antiislamske bevegelsen Pegidas hovedbudskap.

Til sammenlikning deler bare 19 prosent av velgerne til regjeringens støtteparti Venstre bekymringen til Fremskrittspartiet.

Pegida-utsagn Pegida arrangerte i kveld demonstrasjoner i Oslo, Tønsberg og Kristiansand. Oppmøtet var beskjedent alle steder; i Oslo marsjerte 60-70 demonstranter i ring inne på Fridtjof Nansens plass. Størst oppmerksomhet fikk komiker og spaltist Shabana Rehmans «Krekar-løft» av talsmann Max Hermansen.

Den opprinnelig tyske bevegelsen har langt større suksess i Tyskland, der opptil 25 000 har møtt opp til de ukentlige demonstrasjonene i Dresden.

Pegida oppgir at Norge har et stort problem med muslimsk innvandring og påvirkning fra islam. Derfor stilte Ipsos MMI stilte følgende spørsmål på oppdrag fra Dagbladet:

«Hvor enig eller uenig er du i at muslimsk innvandring og påvirkning fra islam utgjør en trussel for det norske samfunn?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer