Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni av ti lommetyver går fri

Men myten om at Oslo er farligst, slår sprekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Lommetyver og andre vinningskriminelle kan jobbe ganske uforstyrret foe lovens lange arm i hovedstaden, viser kriminalstatistikken for fjoråret, som Oslo politidistrikt legger fram i dag.

Tyvene går fri i ni av ti saker. Oppklaringsprosenten på vinningskriminalitet var bare 9,2 prosent i fjor. Det er på samme nivå som året før. Anmeldte saker for lommetyverier har eksplodert.

Antallet anmeldte saker til politiet i Oslo økte med 1526 til 83 182 forhold. Anmeldte lommetyverier økte med 33 prosent i forhold til 2006.

- Organisert

- Oppklaringsprosenten for vinningskriminalitet er dessverre lav. Det er ofte saker uten spor eller opplysninger om gjerningsmann, og er derfor svært vanskelig for politiet å oppspore. Vi mistenker at organiserte grupperinger kan stå bak et stort antall av lommetyveriene, sier politimester Anstein Gjengedal i en kommentar.

Myten om at Oslo er farligere i ferdes i enn andre strøk av landet, slår sprekker i den nye politistatistikken.

Antall saker i fjor som gjelder vold, er 5,5 prosent i Oslo mot 6,7 prosent for landet forøvrig.

Flere voldtekter

 PASS PÅ VESKA:  Antallet anmeldte lommetyverier i Oslo har eksplodert. Og tyvene opererer ganske risikofritt, viser kriminalstatistikken. Foto: Dagbladet.
PASS PÅ VESKA: Antallet anmeldte lommetyverier i Oslo har eksplodert. Og tyvene opererer ganske risikofritt, viser kriminalstatistikken. Foto: Dagbladet. Vis mer

Registrerte anmeldelser for voldtekt økte fra 124 i 2006 til 148 i fjor. Politiet kommer med en egen rapport om voldtekter i løpet av første kvartatl.

Tiden for saksbehandling har gått kraftig opp fra 2006 til i fjor - fra 92 til 115 dager.

image: Ni av ti lommetyver går fri
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media