FORNØYD: Politidirektør Odd Reidar Humlegård mener veksten i antall politifolk i Norge er ekstraordinær i europeisk sammenheng, og at utviklingen går i riktig retning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORNØYD: Politidirektør Odd Reidar Humlegård mener veksten i antall politifolk i Norge er ekstraordinær i europeisk sammenheng, og at utviklingen går i riktig retning. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Ni av ti nyutdannede politifolk i jobb

Ni av ti politistudenter som avla eksamen i 2012 har fått fast jobb, og 88 prosent av fjorårets avgangskull er i tjeneste i dag, ifølge Politidirektoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politietaten hadde ved årsskiftet 15.495 ansatte, en økning på 725 årsverk på to år, skriver VG.

- Det har aldri vært mer politi på jobb i Norge enn nå, og økningen har aldri vært større. Veksten er helt ekstraordinær i europeisk sammenheng, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Han mener utviklingen går i riktig retning og at økningen skjer på det best tenkelige tidspunkt.

- Dette vil folk merke, sier Humlegård, og legger til:

- Det blir mer av alt: Politikraft, beredskap, etterforskningskapasitet og tilstedeværelse der folk befinner seg.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har et mål om to tjenestemenn per tusen innbyggere innen 2020. Det vil si at veksten som nå er i gang, skal fortsette. 720 nye studenter skal tas opp hvert år. Vekst blir det også på påtalesiden. I år får denne delen av politiyrket 50 nye juriststillinger.

Politihøgskolen mottok i fjor 4.200 søknader om studieplass. Rektor Nina Skarpenes utelukker ikke ny rekord når årets søknadsfrist går ut 1. mars.

(NTB)