- Ni av ti som får godkjent yrkessykdom er menn

Likestillingsproblem, mener Sykepleierforbundet.

KRITISK: Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund synes det er problematisk at belastningslidelser i kvinnedominerte yrker ikke blir godkjent som yrkessykdom.  
Foto: Kyrre Lien /  SCANPIX .
KRITISK: Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund synes det er problematisk at belastningslidelser i kvinnedominerte yrker ikke blir godkjent som yrkessykdom. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er et stort likestillingsproblem at belastningslidelser fortsatt ikke omfattes av yrkessykdomslisten, mener Norsk Sykepleierforbund (NSF).

- Ni av ti som får godkjent yrkessykdom er menn. Samtidig vet vi at det er flest kvinner som blir uføretrygdet, sier forbundsleder Lisbeth Normann til Dagbladet.no.

Godkjent yrkessykdom gir store fordeler sammenliknet med uføretrygd. Legekostnader og medisiner blir dekket. Godkjenner forsikringsselskapet yrkessykdom etter yrkesskadeforsikringsloven, utløser det erstatning for tapt arbeidsfortjeneste.

Tidligere denne uka skrev Dagbladet.no at Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil gjøre det vanskeligere for yrkessyke å få erstatning ved at skadelidte selv må føre bevis for at eksponeringen i arbeidet har vært tilstrekkelig til å volde skade. Lovforslaget, som er sendt ut på høring, vekker sterke reaksjoner.

Sykepleierforbundet er enig i at det vil være svært uheldig om de yrkessyke får denne vanskelige bevisbyrden. Men det er uretten de mener blir begått mot arbeidstakere i kvinnedominerte yrker som har hovedfokus i NSFs høringsuttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer