Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ni barn drept under amerikansk angrep mot Kabul

Kabul (NTB-Reuters): Ni barn ble drept under amerikanske flyangrep mot Kabul søndag morgen, melder fjernsynsstasjonen al-Jazeera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likene av seks barn, ett av dem med bortsprengt hode, ble fraktet til en moské i morgentimene, mens redningsmannskaper lette etter ytterligere tre som var savnet i ruinene, melder al-Jazeeras journalist som er på stedet.

Al-Jazeera viser også bilder fra en landsby kontrollert av Nordalliansen der minst ti sivile ble drept da en amerikansk bombe kom på avveier sent lørdag kveld.

Italiensk helsepersonell i området opplyste at 16 mennesker ble drept under angrepet mot den opposisjonskontrollerte landsbyen, som lå noen kilometer fra fronten.

En kilde i Nordalliansen bekreftet også bombingen, som dermed føyer seg inn i rekken av amerikanske angrep mot sivile mål de siste dagene.

USA beklaget i helgen å ha bombet flere Røde Kors-lagre i Kabul, to av dem for annen gang.

Det internasjonale Røde Kors (ICRC) har reagert sterkt på angrepene, som lørdag forhindret hjelpeorganisasjonen å dele ut mat i Kabul.

- Maten var ment for fattige funksjonshemmede mennesker, opplyste ICRCs talsmann Mario Musa.

Generalsekretær Sven Mollekleiv i Norges Røde Kors er heller ikke nådig.

- Vi beklager på det sterkeste dette bruddet på internasjonal humanitær rett. Det er fortvilet at situasjonen til den aller mest utsatte delen av sivilbefolkningen blir ytterligere forverret gjennom denne bombingen. Nå blir det enda viktigere å sørge for å få inn humanitær hjelp utenfra, sier Mollekleiv.

(NTB-Reuters)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!