Ni barneranere tatt i november

22 antatte gjerningspersoner identifisert for 58 ran i Oslo i november - ni av dem er under 18.

58 RAN: Så langt i november er det anmeldt 58 ran i Oslo.Her er politi til stede i Borggata etter at en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
58 RAN: Så langt i november er det anmeldt 58 ran i Oslo.Her er politi til stede i Borggata etter at en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo politidistrikt kom i dag med en ransstatistikk som viser at det er 58 anmeldelser for ran registrert i Oslo så langt i november.

Politiet har hittil identifisert 22 antatte gjerningspersoner for ranene.

Av disse 22 er ni av gjerningspersonene under 18 år.

Ransbølge Det har vært en økning i antall ran i Oslo denne høsten. I oktober fikk oslopolitiet inn 120 ransanmeldelser, i september var tallet 103.

Oslo politidistrikt presiserer at tallene for november også omfatter ran som er begått tidligere, men som først er anmeldt i november.

Totalt er det en økning på 11,9 prosent på antall personran i Oslo etter årets første ti måneder (per 31. oktober), sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

14 av de antatte gjerningspersonene har norsk statsborgerskap, og de de fleste av disse er født i Norge, opplyser Oslo politidistrikt. Politikere bekymret Oslo-ordfører Fabian Stang (H) uttrykker i Dagbladet i dag bekymring for ransbølgen i byen hans.

- Jeg blir både fortvilet og sint når folk ikke kan være i fred når de er hjemme i egne boliger eller ute på gata. Og så blir jeg imponert av politiet, som tar dette på alvor. Men det er klart vi alle føler oss litt maktesløse i forhold til den bølgen vi har sett nå, sier Stang til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.