Ny barnevernsrapport:

Ni barnevernsfloker som må løses

Etter Dagbladets omfattende avsløringer om svikt i institusjonsbarnevernet, bestilte barneministeren gransking. Funnene er nedslående.

BARNEVERNSINSTUTISJON: Flere ungdommer fikk tunge rusproblemer, etter å ha bodd på Vestlundveien ungdomssenter, i Bergen. Video: Siv Johanne Seglem (2018) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har identifisert ni områder som oppleves som særlig problemfylte, skriver granskerne, som er satt til å snu hver stein i institusjonsbarnevernet, i en fersk rapport.

7. mars 2019 skrev Dagbladet at Barne- og familiedepartementet (BFD) utlyser en omfattende ekstern utredning etter at avisa har avslørt alvorlig svikt i institusjonsbarnevernet.

Departementet utlyste en såkalt FoU, et forsknings og utviklingsprosjekt.

Det går klart fram av departementets prosjektbeskrivelse at utredningen er et direkte resultat av Dagbladets avsløringer.

«Det er avdekket mangler ved deler av institusjonstilbudet. Vestlundveien ungdomssenter ble sommeren 2018 nedlagt fordi tilbudet ikke var forsvarlig. Det ble seinere samme år konstatert at heller ikke tilsynet med institusjonen hadde vært forsvarlig», heter det.

Rapporten som nå er levert BFD er første tilbakemelding fra granskerne.

Oppdraget er gjennomført av Menon Economics, i samarbeid med OsloMet - Storbyuniversitetet, samt tilknyttede norske og internasjonale ekspertressurser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer