Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni biler involvert i to kjedekollisjoner på E6

Politiet advarer mot svært glatte veier flere steder i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Østfold ber trafikanter om å kjøre forsiktig, ettersom mildvær har ført til ekstremt glatte veier. E6 i Østfold er nå stengt i nordgående retning etter to trafikkulykker i morgentimene i dag.

- Vi fikk første melding om en trafikkulykke i sekstida i dag tidlig. Ulykken skjedde på E6 i nordgående felt, omtrent fem kilometer nord for Sarpsborg, sier operasjonsleder Paul Horne i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

- En rekke kjøretøy kjørte i hverandre, men det var ingen personskader, heldigvis. Ulykken førte til en del kødannelse, og da smalt det en gang til, sier Horne videre.

Ni biler involvert I den andre ulykken var to biler involvert, og tre personer ble lettere skadd.

- Til sammen var det ni kjøretøy som gikk inn i hverandre der, sier operasjonsleder Horne.

Det jobbes nå med å rydde veiene etter ulykken, og det er en del diesel-søl som må fjernes før E6 kan åpnes igjen. Politiet mistenker at isdekte veier kan ha vært årsaken til ulykkene.

- Fra tre-fire-tida i natt begynte det å komme inn meldinger om glatte veier i distriktet. Snøværet som kom i helga, smeltet i går, og så har dette frosset. Flere steder er det svært glatte veier, sier Horne.

Holkeføre og regn Også i nordre deler av landet meldes det om svært glatte veiforhold. I løpet av det siste døgnet har Midtre Hålogaland politidistrikt fått inn 32 trafikkmeldinger.

- Det er ikke sikkert absolutt alle er knyttet mot is, men vi har hatt 18 meldinger om vogntog som har hatt problemer med å komme seg fram, og det er fortsatt særdeles vanskelige kjøreforhold, med holkeføre og regn, sier operasjonsleder Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

- De som ikke absolutt ut og kjøre bør nesten holde seg hjemme. Hovedveinnettet er ganske bra, men sideveiene er problematiske, legger han til.

Også i Troms er det glatte veier, mens mildværet ser ut til å ha smeltet mye av isen i Helgeland. I Finnmark har det vært mange stengte veier i natt på grunn av fare for ras. Klokka 09.00 vil Statens vegvesen vurdere om disse skal gjenåpnes.

Nedbør og mildvær Vakthavende meteorolog Arild Mentzoni sier at det særlig er Østlandet og Nord-Norge som har fått merke de vanskelige kjøreforholdene. Dette skyldes tilfrysing i sør og overgang til mildvær i nord.

- Her på Østlandet er det blitt glatt fordi temperaturene har kommet under null og det er fuktig vær. Da er det naturlig at vannet fryser. Når det gjelder nordover i landet er det glatt fordi temperaturen har steget kraftig, kombinert med nedbør. I tillegg er det kaldt i bakken, og da fryser det før mildværet får satt seg ordentlig, sier han til Dagbladet.

Ifølge Mentzoni har det vært særlig mye nedbør i Nordland og deler av Troms. Framover blir det stort sett mildvær i Sør-Norge og litt skiftende i Nord-Norge.