Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni bingomillioner forsvunnet i Oslo

Bedriftsledere etterforskes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To bedriftsledere i bingobransjen i Oslo er mistenkt og etterforskes av politiet etter at over ni millioner kroner i formålspenger til ideelle organisasjoner har blitt borte.

- Vi mener det er grunnlag for innstilling til påtalemyndigheten om saken vil bli straffeforfulgt, sier politiførstebetjent ved Krimavdelingen i Oslo, Rune Skjold, til TV 2.

Selskaper som driver bingovirksomhet i Norge, er lovpålagt å utbetale 15 prosent av overskuddet sitt til det som kalles «lotteriverdige formål».

De manglende utbetalingene skal ha skjedd i 2011, og ble oppdaget av Lotteritilsynet da det gjorde en gjennomgang av bingoregnskapene til de aktuelle selskapene.

Lotteritilsynet har bedt politiet om hjelp til å finne ut hva som har skjedd med pengene. I alt omfatter anmeldelsen 31 organisasjoner som Lotteritilsynet mener ikke har fått utbetalt penger fra bingoselskapene hvor de to mistenkte er involvert.

De to mistenkte har vært inne til avhør.

Den ene mistenkte sier til TV 2 at han stiller seg undrende til anmeldelsen, og mener han ikke har en rolle i saken. Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med den andre mannen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media