Ni brannmenn døde i flammehav

- Det var som en tornado av ild.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ni brannmenn omkom da de prøvde å slukke en voldsomm brann i en bygning som inneholder en møbelbutikk og -lager i Charleston i South Carolina mandag kveld, skriver nyhetsbyrået AP.

Brannen brøt ut i 19-tida lokal tid i lagerdelen, og de ansette i bygningen ble reddet ut. Men samtidig som slukkingen pågikk for fullt, kollapset taket i møbelbutikken i et gigantisk flammehav og kastet brennende bygningsmasse over rundt 12 brannmenn.

- Det kom fra intet. I løpet av fem sekunder var bygningen jevnet med jorda, sier øyenvitnet Daniel Shahid til CNN.

Før det skjedde, så han desperate brannfolk som reddet ut fire mennesker fra flammene. Nysgjerrige tilskuere og flere av de ansatte som ble reddet ut ble også skadd da kollapsen skjedde.

- Det var som en 10 meter høy tornado av flammer, sier Mark Hilton, som selv ble truffet av aske i et øye.

Brannmann Eric Glover forteller CNN at han og andre brannfolk deltok i en golfturnering like ved til inntekt for familien til en nylig avdød kollega da de hørte meldingen om storbrannen på radiosambandet. Men da de ankom hadde taket allerede falt sammen.

- Alt skjedde svært raskt, de hadde ikke en sjanse, sier han ifølge AP.

Tapet av ni av byens brannmenn rystet Charleston i morgentimene i dag.

DESPERAT: Voldsomme krefter var i sving da redningsmannskapene berget ansatte fra møbellageret i Charleston. Men så kollapset taket. Foto: TYRONE WALKER / AP
DESPERAT: Voldsomme krefter var i sving da redningsmannskapene berget ansatte fra møbellageret i Charleston. Men så kollapset taket. Foto: TYRONE WALKER / AP Vis mer

- Dette er vanskelig å fatte. Ni tapre, heroiske, heltemodige brannmenn er borte etter at de kjempet fryktløst mot en brann og gjorde sin plikt, sier borgermester Joseph P. Riley.

<B>SØRGER OVER DØDE HELTER:</B> Tragedien ryster hele USA i dag.