Ni dager seinere ble han funnet naken i en bag med hengelås

De siste overvåkningsbildene av MI6-spesialist Gareth (31) frigitt i kveld. Politiet jakter på ungt par etter spiondrapet.

DE SISTE BILDENE: Politiet friga i kveld overvåkningsbilder fra CCTV-kameraer som viser Gareth Williams på vei inn til t-banestasjonen Holland Park i London 14. august. Foto: METROPOLITAN POLICE / AFP / SCANPIX
DE SISTE BILDENE: Politiet friga i kveld overvåkningsbilder fra CCTV-kameraer som viser Gareth Williams på vei inn til t-banestasjonen Holland Park i London 14. august. Foto: METROPOLITAN POLICE / AFP / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Til tross for massiv medieoppmerksomhet har politiet ennå ikke pågrepet noen etter at etterretningsmannen Gareth Williams (31) ble funnet død og naken i en sportsbag lukket med hengelås på badet i sin egen leilighet 23. august.

Etterforskerne prøver nå å få nye vitner til å melde seg ved å publisere de siste kjente overvåkningsbildene av Williams.

De stammer fra henholdsvis 14. og 15. august - åtte dager før det gruoppvekkende likfunnet.

Sist sett på shopping I den ene bildesekvensen går Williams inn til t-banestasjonen Holland Park i 15-tida. Dagen etter viser videokameraer 31-åringen på shopping i Vest-London i et område ved Brompton Road, der han blant annet går inn i kjøpesenteret Harrods.

Siden det har politiet ingen sikre spor etter 31-åringen, inntil det mystiske dødsfallet ble oppdaget da politifolk  tok seg inn i luksusleiligheten fordi ingen hadde sett Williams på lenge.

Analyser viser at beboeren ikke hadde alkohol eller narkotika i blodet.

Samtidig som de nye bildene ble frigitt, offentliggjorde Scotland Yard i kveld at de ønsker å få kontakt med en kvinne og en mann i 20-30-åra. De to ble fanget opp av overvåkningskameraer da de en sein kveld i juin eller juli ble sluppet inn i det fasjonable leilighetskomplekset der Williams bodde.

- Vi leter etter disse to personene for å  forstå hvorfor de var der og dermed sjekke dem ut av etterforskningen, sier etterforskningsleder Jacqueline Sebire til BBC News.

MYSTISK: Det er ennå ukjent hva som har skjedd i de åtte dagene fra disse bildene ble tatt til Williams ble funnet død, naken og innelåst i en bag.
MYSTISK: Det er ennå ukjent hva som har skjedd i de åtte dagene fra disse bildene ble tatt til Williams ble funnet død, naken og innelåst i en bag. Vis mer

Politiet kjenner ikke identiteten til paret, som ut fra utseendet kan komme fra et middelhavsland, ifølge Sebire.

- Ofte i Pentagon Politiet har ennå ikke kommentert om den svært sensitive stillingen til 31-åringen i den myteomspunnede etterretningsorganisasjonen er sentral i etterforskningen.

Williams jobbet opprinnelig ved kommunikasjonsenheten GCHQ, som forer regjeringen og britenes væpnede styrkene med informasjon. Derfra skal han ha vært på utlån til MI6, eller Secret Intelligence Service (SIS). 31-åringen antas å ha vært spesialist på hemmelige kommunikasjonsteknikker.

31-åringen, beskrevet som et tilbaketrukket mattegeni, hadde kommet tilbake fra en USA-tur og skulle trolig snart begynne å jobbe for MI6 igjen da han - etter alt å dømme - ble drept.

følge Daily Mail gjorde etterretningsmannen flere turer årlig til Pentagons kommunikasjonsenhet i Maryland, og også amerikanske myndigheter viser derfor angivelig interesse for drapsetterforskningen.

FASJONABELT: Det antattte drapsofferet bodde i en  luksusleilighet i Pimlico i London. Foto: SCANPIX
FASJONABELT: Det antattte drapsofferet bodde i en luksusleilighet i Pimlico i London. Foto: SCANPIX Vis mer