Ni døde - 32 savnet i snøskred

Ni døde er hittil gravd fram fra snømassene i landsbyen Galtür i Østerrike, mens 32 fortsatt er savnet. I Sveits har snøen krevd sju dødsofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det gikk et nytt skred i Galtür like over midnatt i natt. Foreløpige meldinger går ut på at det ikke tok mennesker. Avskåret fra omverdenen var lokalbefolkningen henvist til å grave etter overlevende med det de hadde til rådighet, og for noen vil det si bare hendene.

29 mennesker er gravd fram, og flere skal være hardt skadd.

Letingen etter begravde under snøen fortsatte gjennom natten. 32 mennesker var fortsatt savnet, ifølge lokale myndigheter, men håpet svinner for de savnede som har ligget mer enn 12 timer under snøen.

- Vi arbeider under svært primitive forhold, sa en lege som tok seg av de skadde til nyhetsbyrået APA. Ifølge byrået er det bare en lege i landsbyen.

Sent i går kveld ble det problemer med strømforsyningen fordi snømassene har skadet trafostasjonene. Kraftig snøfall forhindret evakuering til sykehus. Paznaun-dalen har vært avskåret fra omverdenen siden lørdag.

Militære helikoptre med redningsmannskaper og letehunder fløy i dag tidlig inn fra Landeck, i bunnen av Paznaun-dalen, fem mil fra Galtür, der de hadde ventet på at været skulle lette. Da raset gikk tirsdag var de forhindret fra å komme lokalbefolkningen til hjelp.

(NTB)

GRAVER I SNØEN: Letemannskaper graver frenetisk etter 32 savnede mennesker i Østerrike.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer