Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni døde i amerikansk sprengkulde

Uvanlig sprengkulde har rammet store deler av USA. Det meldes om minst ni dødsfall, og det er åpnet sentre for å varme frosne innbyggere selv i sørstatene.

SPRENGKULDE: Obdulio Arenas ser ut over de frosne vannmassene i Paterson Great Falls National Historical Park i delstaten New Jersey tirsdag. Store deler av USA har hatt en svært kald start på det nye året. Foto: Julio Cortez / AP / NTB scanpix
SPRENGKULDE: Obdulio Arenas ser ut over de frosne vannmassene i Paterson Great Falls National Historical Park i delstaten New Jersey tirsdag. Store deler av USA har hatt en svært kald start på det nye året. Foto: Julio Cortez / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologene i National Weather Service melder tirsdag om en kuldebølge som dekker et område fra Sør-Texas til Canada i nord og fra Montana i vest til New England i øst. I Indianas hovedstad Indianapolis ble det målt minus 24 grader.

- Temperaturen er ekstrem, men vi har sett det kaldere, sier meteorologen Joseph Nield i byen. Han viser til kulderekorden på minus 38 som ble satt i 1994.

I løpet av den siste uken er det registrert minst ni dødsfall som knyttes til kuldebølgen, blant annet i Missouri, Wisconsin og North Dakota.

Det meldes også om minusgrader i flere av sørstatene, og store deler av Lousiana, Mississippi og Alabama er omfattet. I den sistnevnte delstaten er det målt minus 13 ved Cullman og minus 7 i Mobile.

Meteorologene advarer nå om at et uvær som er ventet å ramme USAs østkyst senere i uka, kan føre med seg snø og is.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!