Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ni døde i togulykke i Tyrkia

Toget sporet av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni mennesker mistet livet og minst 14 ble skadd da et passasjertog gikk av sporet i Tyrkia søndag. Tre kritisk skadde ble behandlet på sykehus.

Lokomotivføreren er blant de omkomne. TV-bilder viste fem av togets vogner liggende på siden etter at Pamukkale-ekspressen fra Istanbul til Denizli i Sør-Tyrkia sporet av i nærheten av Kutahya tidlig søndag morgen.

Det tyrkiske jernbaneverket tror at årsaken til ulykken kan være is på sporet i en kurve, ifølge nyhetsbyrået Anatolia. Redningsmannskapene måtte arbeide i temperaturer under 10 kuldegrader for å få døde og skadde ut av vognene.

Myndighetene sier det var rundt 450 passasjerer på toget, som holdt høy hastighet da ulykken skjedde. Mange familier var om bord i Pamukkale-ekspressen denne dagen, fordi det er ferietider i Tyrkia.

Tyrkia har opplevd flere stygge togulykker de siste årene. I november 2005 omkom ni mennesker og 30 ble skadd da et tog kolliderte med en bil på en planovergang, mens seks ble drept og 85 skadd i en kollisjon mellom to tog i august 2004.

NTB

STYGG ULYKKE: Vogner i Pamukkale-ekspressen ligger veltet etter en avsporing i det vestlige Tyrkia søndag. Minst ni mennesker mistet livet og 14 kom til skade, tre av dem kritisk, da toget som hadde rundt 450 passasjerer om bord, sporet av i høy fart i en kurve. Det tyrkiske jernbaneverket tror årsaken til ulykken kan være is på sporet i en kurve, ifølge nyhetsbyrået Anatolia.
STORE SKADER: Minst ni mennesker omkom og 14 ble skadd, tre av dem livstruende, da et ekspresstog gikk av sporet i det vestlige Tyrkia søndag. Ulykken skjedde i de tidlige morgentimene rundt 200 kilometer sørvest for den tyrkiske hovedstaden Ankara og kan skyldes is på sporet i en kurve. Pamukkale-ekspressen fra Istanbul til Denizli i Sør-Tyrkia hadde rundt 450 passasjerer om bord ved avsporingen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media