Ni drept i bombeeksplosjoner i Iran

Minst ni mennesker ble drept og 36 skadd i en serie bombeeksplosjoner mot offentlige bygninger i den søriranske byen Ahvaz søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kveld eksploderte nok en bombe, denne gang i hovedstaden Teheran. En person skal ha blitt drept og fire skadd av bomben i Teheran. Flere detaljer rundt den siste eksplosjonen var søndag kveld ikke kjent.

Eksplosjonene er de mest dødelige i Iran på mer enn et tiår. Bombene gikk av i tur og orden i Ahvaz, utenfor huset til den lokale guvernøren, det lokale boligkontoret og hjemmet til lederen for den lokale TV- og radiostasjonen. En fjerde bombe eksploderte også i sentrum av byen. Minst fire av de omkomne var kvinner. Blant de skadde skal det være både politioffiserer og sivile.

Bombeangrepene skjer bare få dager før iranerne går til valgurnene førstkommende fredag. Et valg mange iranere har vist sin misnøye med etter som de fleste av kandidatene er konservative islamister. Ifølge lokale myndigheter kan eksplosjonene ha blitt utført for å skremme folk fra å stemme ved valget.

Ahvaz har tidligere vært åsted for omfattende politisk uro.

(ANB-AP)