Ni drept i gisseldrama

Alle de ti gisseltakerne ble drept da thailandske soldater i dag tidlig stormet sykehuset som var barrikadert av den burmesiske sekten «Guds Hær».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tolv år gamle tvilling-gutter skal være lederne for den kristne hæren som holder til nær grensa til Thailand. Tvillingene var ikke blant gisseltakerne.

Vitner kunne fortelle om intens skuddveksling og minst 20 eksplosjoner etter at seks lastebiler fullastet med soldater tok seg gjennom porten til sykehuset som ligger 10 mil vest for Bangkok.

Ni av gisseltakerne ble drept, inne på sykehuset, mens en ble drept på flukt fra soldatene. En thailandsk soldat ble lettere såret under angrepene som karakteriseres som svært dramatiske.

Gisseltakerne skal ha lagt ut flere fjernstyrte bomber rundt omkring i sykehusbygningen.

- Regjeringen hadde ikke noe valg. Hvis vi hadde latt situasjonen fortsette, ville det ha blitt verre for pasientene, sier Thailands militære talsmann, Sorasuchhart, ifølge NTB.

Kapret buss

Geriljagruppen skal ha kapret en buss ved grensa til Burma, og derfra kjørt til sykehuset i Ratchaburi hvor de i går tok kontroll over bygningen med omkring 700 pasienter. 70 av pasientene ble sluppet løs i løpet av dagen, mens 17 andre greide å snike seg ut av bygningen.

Guds Hær

Den kristne hæren som ledes av de to tolvåringene Johnny og Luther Htoo, er en utbrytergruppe fra geriljahæren til Burmas karenfolk. Hæren består av omlag 100 soldater, mange av dem studenter og barn.

Hæren har i den siste tiden hatt flere konfrontasjoner med burmesiske regjeringsstyrker som har tvunget dem stadig nærmere grensa til nabolandet. Under grensekrysningene skal flere sivile mennesker ha blitt drept.

LEDERNE: Tolvåringene Johnny og Luther Htoo er lederne i «Guds hær».